Senaste

Här publicerar vi aktuella händelser och annat skoj som händer i Hembygdsföreningens regi!

Utställningen ”Flokläôr”

Med smärre justeringar visas nu åter utställningen från 2019 av delar av flodadräkten i Tröskladan lördagar och söndagar i juli 2021 kl 11-15. Utställningen visar ett urval av de drygt 700 dräktföremål som finns i hembygdsföreningens samlingar. Även om utställningen inte är en komplett exposé av alla varianter som funnits så visar den ändå på mångfalden av dräktdelar som använts i Floda under olika tider och tillfällen liksom modets växlingar. (OBS foton nedan från ursprungliga utställningen.)

Popupbutik på Hembygdsgården

Från 1/7 öppnar Mössverkstan en popupbutik på Floda hembygdsgård. De kommer att sälja ullmössor, ulltröjor och ullkoftor. Stickat och sytt i Floda.
Där kommer även att finnas kepsar från CTH Ericson, solglasögon från Smith optics och säljprover på skor och kängor från tyska Lowa.
Öppet torsdag-söndag 11-16 hela juli och en bit in i augusti.

Nytt vattenhjul vid Kvarna

Renovering etapp 1 vid Kvarna är klar med bland annat installation av nytt vattenhjul. Mer info på https://www.facebook.com/kvarna1664/

Kafé i ladan
Nu har Hjort Olars kafé även tillgång till den stora ladan vid Hembygdsgården. Vackert inredd med gamla detaljer från våra samlingar.

Värmande gåva

Denna fina skinnklänning har Karin Brask nyligen skänkt till föreningen. Karin bar den själv som liten och hade den på sig i skolan. Det var bara hon och Kôppla Kari som hade såna. Utanpå klänningen hade de ett förkläde.

Klädd med skinn på insidan måste den ha varit varm men det behövdes. Det var kallt i skolan och barnen fick turas om att bär in ved.

Kofestmarknad

Marknaden ställs in även i år, 2021.

Fel swishnummer i annons i bladet!

I annonsen i Flodabladet smög det sig in ett litet tryckfel i vårt swishnummer, de sista siffrorna är fel! Rätt nummer för att swisha oss är: 1233519592