Senaste

Här publicerar vi aktuella händelser och annat skoj som händer i Hembygdsföreningens regi!

Värmande gåva

Denna fina skinnklänning har Karin Brask nyligen skänkt till föreningen. Karin bar den själv som liten och hade den på sig i skolan. Det var bara hon och Kôppla Kari som hade såna. Utanpå klänningen hade de ett förkläde.

Klädd med skinn på insidan måste den ha varit varm men det behövdes. Det var kallt i skolan och barnen fick turas om att bär in ved.

Kofestmarknad

Marknaden fick ju tyvärr ställas in 2020 men vi siktar på en marknad igen 2021. Tills dess följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller avstånd! Tvätta händer, nys i armvecket och peta er inte i ansiktet!

Ta hand om er där ute!

Fel swishnummer i annons i bladet!

I ett tidigare blad smög det sig in ett litet tryckfel i vårt swishnummer, de sista siffrorna är fel! Rätt nummer för att swisha oss är: 1233519592

Utställningen ”Flokläôr”

Under sommaren 2019 visades i Tröskladan en utställning av delar av flodadräkten som funnits i föreningens ägo och nu fick komma ut i dagsljus. Utställningen visade på mångfalden av dräktdelar som använts i Floda under olika tider och tillfällen liksom modets växlingar. Utställningen var välbesökt och mycket uppskattad.